Asperges bewaren

Asperges kun je op verschillende manieren bewaren. Het hangt af van wat voor soort asperges je wil bewaren. Zijn het gekookte asperges of rauwe asperges?

Gekookte asperges bewaren

Gekookte asperges kun je in de koelkast 2 dagen bewaren. Zet ze gewoon afgedekt in het kookvocht weg. Zorg wel dat het vocht goed afgekoeld is voordat je de asperges in de koelkast zet.

Rauwe asperges bewaren

Rauwe asperges kun je in de koelkast bewaren of invriezen. In de koelkast kun je ongeschilde asperges het beste bewaren door ze in een vochtige theedoek te rollen, zo blijven ze nog enkele dagen goed. Groene asperges kun je gewoon in een open zak bewaren.

Asperges invriezen

Asperges kun je prima invriezen. Als je asperges in wil vriezen moet je de asperges eerst schillen, dan zou ik het “kontje”eraf snijden. Ongeveer 2-3 cm van het uiteinde. De schillen en de “kontjes” kun je ook invriezen om later aspergesoep van te maken.

Doe de geschilde witte asperges direct in een diepvrieszak en leg deze in de diepvries. De asperges blijven in de vriezer zeker 4 tot 6 maanden goed. Op deze manier kun je  het hele jaar genieten van lekkere asperges.