Groene asperges wokken

0 84.576

Groene asperges kun je naast koken of stomen ook heel erg goed wokken. Je hoeft groene asperges niet eerst te schillen zoals je doet met witte asperges. Snijd alleen het uiteinde van de groen asperge af, deze is meestal wat dikker en stugger. Het volstaat om 2 cm af te snijden. Dan zijn de asperges klaar om te wokken. Je kunt er allerlei smaakstoffen aan toe voegen zoals bv een teentje knoflook fijngehakt mee te wokken of op het eind een scheutje ketjapsaus mee wokken. Ook kun je diverse andere groenten mee wokken zoals peultjes, wortelreepjes of bv rode paprikareepjes. Een lekkere shiitake paddenstoel past ook erg goed bij groene asperges. Of bak lekkere grote garnalen mee. Je kunt echt alle kanten op met gewokte groene asperges. Onderstaand ga ik uit van puur het wokken van de asperges.

Hoe wok je groene asperges?

 1. Snijd 2 cm van de achterkant van de asperge af
 2. Afhankelijk van de grootte en dikte van de asperges kun je ze in zijn geheel wokken (bij wat kleinere en dunnere asperges) of snijd ze in grove stukjes van 3 cm
 3. Zet een wok of koekenpan op het vuur met een scheutje olie
 4. Roerbak hier op middenhoog vuur de groene asperges in een minuut of 6 beetgaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges
 5. Schud bij het wokken van de asperges regelmatig aan de pan zodat de asperges in beweging blijven (of schep regelmatig even om).
 6. Voeg op het eind nog wat vers gemalen peper en zout toe en serveer als bijgerecht of maak er een 1 pansgerecht van door wat meer groenten, champignons, mie, kip or garnalen toe te voegen.
Groene asperges wokken

Groene asperges wokken

4 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Asperges Koken

Ingredi├źnten

 • 500 gram groene asperges
 • scheutje olie om te wokken
 • zout
 • peper

Bereidingswijze

 • Groene asperges kun je naast koken of stomen ook heel erg goed wokken. Je hoeft groene asperges niet eerst te schillen zoals je doet met witte asperges. Snijd alleen het uiteinde van de groen asperge af, deze is meestal wat dikker en stugger. Het volstaat om 2 cm af te snijden. Dan zijn de asperges klaar om te wokken. Je kunt er allerlei smaakstoffen aan toe voegen zoals bv een teentje knoflook fijngehakt mee te wokken of op het eind een scheutje ketjapsaus mee wokken. Ook kun je diverse andere groenten mee wokken zoals peultjes, wortelreepjes of bv rode paprikareepjes. Een lekkere shiitake paddenstoel past ook erg goed bij groene asperges. Of bak lekkere grote garnalen mee. Je kunt echt alle kanten op met gewokte groene asperges. Onderstaand ga ik uit van puur het wokken van de asperges.
 • Hoe wok je groene asperges?
 • Snijd 2 cm van de achterkant van de asperge af
 • Afhankelijk van de grootte en dikte van de asperges kun je ze in zijn geheel wokken (bij wat kleinere en dunnere asperges) of snijd ze in grove stukjes van 3 cm
 • Zet een wok of koekenpan op het vuur met een scheutje olie
 • Roerbak hier op middenhoog vuur de groene asperges in een minuut of 6 beetgaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges
 • Schud bij het wokken van de asperges regelmatig aan de pan zodat de asperges in beweging blijven (of schep regelmatig even om).
 • Voeg op het eind nog wat vers gemalen peper en zout toe en serveer als bijgerecht of maak er een 1 pansgerecht van door wat meer groenten, champignons, mie, kip or garnalen toe te voegen.

 

Je zou ook graag
4 from 4 votes (4 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.