Asperges koken in een gewone pan gaat ook prima

0 1.132

Je kunt asperges ook prima koken in een gewone pan. De pan moet wel breed genoeg zijn dat de asperges er in hun lengte in passen. Je kunt eventueel hiervoor een hoge hapjespan gebruiken bijvoorbeeld.

Het verschil met het koken van asperges in een asperge pan is dat je de asperges in een gewone pan horizontaal kookt en in een asperge pan kook je ze verticaal met het kopje naar boven.

Omdat het kopje van de asperge korter hoeft te koken dan de rest van de asperge kun je als je deze verticaal kookt net met het kopje boven water koken. Zo wordt het kopje van de asperge niet te gaar.

Hoe kook je asperges in een gewone pan?

Neem dus een brede pan waar de asperges horizontaal inpassen en schil de asperges eerst. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af, dit deel is vaak wat stugger. De stukjes en de schillen kun je wel weer gebruiken om verse aspergesoep van schillen van de te maken. Leg ze daarna in de pan en giet er koud water op zodat de asperges net onder staan. Voeg een goede snuf zout toe en een snufje suiker toe

Breng de asperges aan de kook met de deksel op de pan en zet dan het vuur zachter. Laat de asperges zachtjes ongeveer 6-8 minuten koken. Prik er met een vork in om te kijken of de asperges goed zijn. Doe dit bij wat dunnere asperges al na 5-6 minuten en geef ze steeds een minuutje erbij tot ze goed zijn. Hou dit goed in de gaten want te gare asperges zijn niet lekker.

Zijn ze goed giet de asperges dan af en laat uitlekken op wat keukenrol op een schone theedoek en serveer direct.

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.